Заварзин: Косово ћемо да штитимо, али чекамо вашу одлуку

0

Представник комитета Државне Думе за одбрану Виктор Заварзин, говорећи у Скупштини Србије на тему Косова и Метохије, подсетио је на НАТО агресију 1999. и преговоре са САД.

„Говорио сам да ће удари да буду по цивилним објектима», рекао је руски парламентарац, истакавши да је после почетка агресије видео само бомбардовање цивилних објеката, путничког воза, фабрика, као и аеродрома Слатина у Приштини.

Напоменуо је и како су Срби дочекали руске војнике.

„Русија, која у том моменту није била много јака, урадила је све што је могла“, додао је он.

Одговорно тврдим, то је била агресија. Доћи ће време и НАТО ће за то да одговара. Поготово, што није било одобрења УН чиме је нарушено међународно право. Отуда касније — револцуије у боји и тако даље“, – изјавио је Заварзин.

„Никада нисмо подржали независност Косова. Знам Тачија и знам шта је он радио. КФОР је заузео једнострану проалбанску позицију. Трговина оружјем, наркотицима – свега је тога било, зашто је НАТО затворио очи?“, напоменуо је он.

Говорећи о потенцијалној европској интеграцији Србије, Заварин је саветовао „бити веома опрезним“ у односима са ЕУ и НАТО.

„Косово ћемо бранити, али чекамо ваше одобрење. Ми на свим пољима не одобравамо независно Косово. Резолуција 1244 — постоји“, рекао је Заварин, опрезно коментаришући разне покушаје Београда да реши питање Косова.

«Сами се мобилишите, а ми ћемо вас подржати», — рекао је депутат Државне Думе.

Такође је рекао, сећајући се деведесетих година, да Срби треба да се поносе својим војницима тог времена.

NewsFront

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*