Земан: Избеглице населити на пуста грчка острва и Грчкој опростити ЕУ дуг!

Председник Чешке Милош Земан предложио је да ЕУ све који немају право на азил депортује из Европе у ненасељена места у Африци и на напуштена грчка острва.

0

Председник Чешке Милош Земан предложио је да ЕУ све који немају право на азил депортује из Европе у ненасељена места у Африци и на напуштена грчка острва.

Осим тога, како каже, заузврат би се Грчкој опростио део иностраног дуга, јављају чешки медији.

„Грчка има велики број ненастањених острва и велики инострани дуг. Дакле, када би имали хот спотове на острвима била би то на неки начин отплата дуга иностранству“, рекао је Земан на Родосу где је учествовао на конференцији Дијалог цивилизација у организацији руског тајкуна Владимира Јакуњина.

Земан се заложио за депортацију свих економских имиграната који су у миграцијском таласу дошли у Европу, преноси портал чешког дневника Право.

„Наравно да водим рачуна о томе да се у Сирији и Ираку води сурови грађански рат. О тим људима не говоримо, говорим о економским имигрантима. Ратних избеглица је мање него трећина од милион избеглица који су у Европу дошли прошле године. Како су могли економски имигранти да дођу тако могу и да оду“, истакао је чешки председник.

Земан је предложио да се ти економски имигранти депортују у ненасељена места у Африци или на ненастањена грчка острва, а нагласио је да говори искључиво о муслиманима, јер му имигранти из земаља са другом вером не сметају.

„Немам ништа против немуслиманских досељеника из Украјине, Вијетнама, Русије, Белорусије или Србије. Ја сам само против исламске миграције зато што сматрам да су те културе апсолутно неспојиве“, навео је Земан.

Чешки председник је нагласио да је сигуран да постоји јака веза између таласа избеглица и таласа џихадиста терориста.

„Људи који поричу ту повезаност греше“, казао је Земан током боравка на Родосу крајем недеље.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*