„Земунцима“ украдено 16,5 милиона евра!

0

Милорад Улемек Легија (49), његови саборци из „црвених беретки” и припадници земунског клана осуђени за убиство премијера Зорана Ђинђића и друге злочине и даље на име судских трошкова држави дугују 2,1 милион евра и 5. 221.806 динара.

Бивши вођа „црвених беретки” је за три судска поступка у којима је осуђен на по 40 година затвора дужан 1,5 милиона динара, а суд је наложио да му се заплени покретна имовина.

Седморица припадника земунског клана треба заједнички да плате укупно 11,6 милиона евра, колико су узели од отмица Милије Бабовића, Вука Бајрушевића и Суада Мусића.

По 350.000 евра суд и даље потражује од браће Александра (40) и Милоша Симовића (37), Владимира Милисављевића званог Влада Будала (41), Сретка Kалинића (43), Душана Kрсмановића (37) и Милана Јуришића Јурета (41), због чега им и даље прети пленидба покретне имовине.

– Нема ништа од наплате тих дуговања јер осуђени тврде да немају толике паре. Извршитељи су некима од њих пописивали имовину ради пленидбе, али се поступци за то против њих се и даље воде – каже извор „Ало!”.

„Земунци“ су од отмица Мирослава Мишковића, Милије Бабовића, Вука Бајрушевића и Суада Мусића „инкасирали” укупно 16,5 милиона евра, али тај новац никада није пронађен.

– Нико не зна где је тај новац нестао. Причало се да је закопан на разним местима, као и да је сведок сарадник Зоран Вукојевић Вук између осталог убијен због четири милиона евра, који су нестали. У кући убијених вођа земунског клана Душана Спасојевића Шиптара и Милета Луковића Kума новац 2003. није нађен, а кућа је експресно срушена. Сумња се да је неко насамарио ухапшене „земунце” и нашао паре – наводи наш саговорник.

Део новца од пет отмица, према пресуди, узимао је и Милорад Улемек Легија. Он је, према изјавама сведока сарадника, од три отмице – Милије Бабовића, Вука Бајрушевића и Суада Мусића, узео половину новца, што је око шест милиона евра.

Њему је заплењен део виле од 178 квадратних метара у београдском насељу Церак, процењен на око 250.000 евра.

Народна изрека да „дужан кесе не веже” остаје на снази, па тако „земунци“ морају да врате отето. Највише новца – 10, 5 милиона евра – осуђени треба да исплате породици бизнисмена Милије Бабовића, а за киднаповање Вука Бајрушевића милион и по марака у динарима. За отмицу Суада Мусића мораће да плате 350.000 марака у динарима. Бојани Бајрушевић Јеремић, чијег су брата Вука отели у новембру 2000, морају да надокнаде 750.000 евра.
Вртић у Легијиној вили

Од Улемека је узет део виле од 178,29 квадрата са локалом и гаражом у улици Илије Стојадиновића 87 на београдском Цераку. У том делу виле сада се налази вртић за децу са посебним потребама „Дечји клуб”. Од правних наследника Душана Спасојевића Шиптара и Милета Луковића Kума одузето је градско грађевинско земљиште од 21,28 ари у Шилеровој улици у Земуну, где је на почетку акције „Сабља” срушен некадашњи тржни центар са подземном гаражом и базеном.

Осим тога, „земунци“ браћа Симовић и Милисављевић дугују за отмицу Мирослава Мишковића седам милиона марака у динарској противредности и два милиона марака за киднаповање Драгослава Вуковића.

 

 

Aло

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*