Живот прича – Kосово је срце Србије

0

Дугогодишњи српски контраобавештајац и обавештајац који је радио под именом Атос, први пут се појављује и говори у јавности. Његово право име је Мирослав Марјановић – 38 година је провео као дипломата и експерт за обавештајно-безбедоносне послове, био је ангажован на изузетно осетљивим и сложеним обавештајним задацима поготово уочи и током НАТО агресије на нашу земљу.
Пре 18 година нашој земљи је доставио изузетно осетљиве и тачне податке који су се тицали судбине Срба на Kосову и Метохији. Ове тајне депеше ће први пут бити доступне јавности и показаће каква је судбина Срба на Kосову и Метохији у ствари могла да буде. Све депеше које ће бити показане су настале пре 18 година и показују колико су Срби на Kосову имали далеко повољнији положај него што га имају сада.

Видећемо која је била предвиђена цена за признавање независности Kосова, како је требало да изгледа подела KиМ, које стране силе су подржавале ОВK и како су се понашале чланице Kонтакт групе по питању Kосова.

Сазнаћемо зашто је Француска тајна обавештајна служба поручила Слободану Милошевићу да престане са лажима и обманама, зашто смо у једном моменту изгубили подршку Русије која је била на нашој страни, како је државни врх знао све циљеве бомбардовања укључујући и тзв мртве ходнике које је користила НАТО авијација.

Видећемо како је албанска страна лобирала и правила пропаганду, зашто смо пропустили шансу да искористимо шансу и каква је прогноза за ситуацију на Kосову за наредних двадесетак година, записана у овим депешама пре скоро две деценије

ТВ Прва

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*