Зоран Живковић: Вучић треба да поднесе оставку због Трепче!

Председник Нове странке Зоран Живковић оценио је да би одговоран чин био да премијер Александар Вучић поднесе оставку након усвајања Закона о Трепчи.

0

Председник Нове странке Зоран Живковић оценио је да би одговоран чин био да премијер Александар Вучић поднесе оставку након усвајања Закона о Трепчи.

„Све је то потписао Александар Вучић у Бриселу. Одговоран чин је да да оставку, а не да нас својим луткама убеђује да је то светска завера против Србије“, рекао је Живковић новинарима у Београду.

„На председничким мора заједнички кандидат“

Живковић је додао да „проевропска и продемократска опозиција“ мора на предстојеће председничке изборе да изађе са заједничким кандидатом.

„То је наша обавеза. Председнички избори су прилика да се Србија поново врати на прави пут. Све велике промене почињале су променом преседника, а све наше разлике не би требало да буду толике да нас спрече да то одрадимо“, рекао је Живковић новинарима у Београду.

О боравку Владе Србије и премијера Александра Вучића у Нишу, Живковић је казао да је потпуно непристојно вређати грађане тако што ће им рећи да долазе у Ниш да би им били ближи.

„Мислим да је то покушај да се она серија Монти Пајтон оживи на српском нивоу и то ће бити трагикомичан догађај“, рекао је он.

Током боравка Владе Србије у Нишу ће бити одржан низ форума, биће пријема грађана и делегација. Између осталих премијер ће примити и представнике радника којима нису исплаћене зараде.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*